Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen

Keuzehulp

Het kiezen van een juiste pelletkachel voor uw eigen huis is geen gemakkelijke klus. Er zijn immers erg veel verschillende modellen en de specificaties lopen erg uiteen. Wilt u een grote tochtige ruimte verwarmen? Dan kiest u het beste voor een krachtige pelletkachel die in staat is om een groot volume op constante temperatuur te houden. Kleinere goed geïsoleerde ruimtes zullen gemakkelijker verwarmd worden en daardoor heeft u keuze uit een groter assortiment. Het maximaal te verwarmen volume is echter slechts één van de vele factoren die u mee moet laten wegen in uw pelletkachel keuze.

Design

Een pelletkachel staat vaak op een plaats in uw huis waar hij goed zichtbaar is. Dit is niet alleen erg praktisch omdat de kachel zo het beste kan verwarmen, maar zo heeft u ook een prachtig zicht op de sfeervolle vlammen van de brandende pellets. Het is daarom fijn als de kachel een aanvulling is op uw interieur. Omdat smaken verschillen zijn er veel verschillende stijlen en kleuren in het pelletkachel assortiment.

Bekijk assortiment

Geluid

Iedere pelletkachel maakt geluid bij het branden van de pellets. Wilt u graag zo min mogelijk geluid van de kachel dan kiest u het beste voor een pelletkachel zonder confectieventilator. Deze apparaten zijn fluisterstil en sommige modellen beschikken zelfs over een extra stille “shut down” mogelijkheid. Kiest u voor een model met ventilator en begint de kachel meer lawaai te maken dan u gewend bent? Mogelijk is uw ventilator vuil door roet en is het nodig om onderhoud te laten plegen.

Vermogen in spaarstand

Een pelletkachel die de kamer op een zo efficiënt mogelijke manier de kamer verwarmd zal vaak op de spaarstand staan. Deze stand verbruikt de minste pellets en is daarom de meest zuinige manier van verwarmen. Als u een kachel heeft gekozen met een te hoog vermogen zal de spaarstand ervoor zorgen dat u kamer onaangenaam warm wordt. Daarnaast zal uw kachel steeds aan en uit springen, een geluid dat als hinderlijk ervaren kan worden. Een pelletkachel dat precies past bij uw te verwarmen kamer zal spaarzaam pellets verbruiken, efficiënt omgaan met elektriciteit, de ruimte gelijkmatig verwarmen en veelal op de spaarstand branden. Laat u daarom goed adviseren over het minimale vermogen dat past bij uw situatie.

Gebruikersvriendelijkheid en apps

Fabrikanten van pelletkachels hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in het “slimmer” maken van het aanbod. Veel kachels beschikken dan ook over een mogelijkheid om een timer in te schakelen of voorgeprogrammeerde schema’s in te stellen. Ook zijn er steeds meer modellen op de markt die verbonden kunnen worden met uw wifi en te bedienen zijn via een app op uw smartphone. Zo kunt u vanaf uw zetel gemakkelijk de temperatuur van uw pelletkachel bij stellen en heeft u optimale controle over uw apparaat.

Onderhoud

Van een goed onderhouden pelletkachel heeft u jarenlang plezier. Gelukkig is het onderhoud niet ingewikkeld en kunt u het meeste werk zelf uitvoeren. Het reinigen van de aslade, brandpot, brandkamer en het kachelruitje zijn klusjes die weinig tijd kosten. Toch zult u ze wekelijks en bij voorkeur zelfs na ieder gebruik moeten herhalen. Daarom is het belangrijk hier goed over na te denken bij de aanschaf. Sommige modellen laten zich namelijk gemakkelijker kuisen dan anderen. Tot slot heeft iedere pelletkachel na circa 1200 branduren onderhoud nodig van een specialist. De warmtewisselaar en rookkanalen hebben in deze tijd veel as en stof verzameld en dienen professioneel gereinigd te worden.

Neem voor onderhoud contact met ons op via ons onderhoudsformulier

Zoals u ziet komt er veel kijken bij het uitkiezen van een pelletkachel. Om ervoor te zorgen dat wij voor iedereen een passend model kunnen leveren hebben wij een ruim assortiment. Dankzij onze diepgaande vakkennis en jarenlange ervaring bent u bij ons gerust van een goed advies. Wij komen zelfs bij u langs om uw specifieke situatie te bekijken en u te informeren over de mogelijkheden. Maar u bent uiteraard ook altijd welkom in onze showroom waar wij u graag vrijblijvend te woord staan.

Persoonlijk advies? Neem contact op!

Wij hebben onderstaand mailadres genoteerd. Mocht dit onjuist zijn dan vragen wij u vriendelijk het formulier nog eens in te vullen.

10+ jaar in het vak
1350+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld