Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen

Een pelletkachel schouw: zo doe je het goed!

Als je overweegt om de warmte van een pelletkachel in huis te halen en je beschikt reeds over een bestaande schouw, dan heb je geluk! Een bestaande schouw kan een uitstekende locatie zijn om je nieuwe pelletkachel te installeren. Alvorens een beslissing te nemen, zijn er wel een paar belangrijke zaken die je moet overwegen. In deze blog zullen we […] Lees verder »

Een pellet kachel in huis: wat te verwachten

Het idee van een pelletkachel in huis roept vaak vragen op over het dagelijkse beheer en onderhoud. Laten we eens kijken naar wat je werkelijk kunt verwachten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het kopen van een pelletkachel voor jouw woning Gemakkelijk gebruik: Een van de grootste voordelen van pelletkachels is het eenvoudige gebruik. Het ontsteken van de […] Lees verder »

Edilkamin pelletkachels onder de loep

Ben je op zoek naar een betrouwbare kachel die niet alleen voor warmte zorgt, maar ook een stijlvolle toevoeging vormt aan je woonkamer? Kijk dan eens naar onze collectie Edilkamin pelletkachels. Deze Italiaanse meesterwerken zijn niet alleen ontworpen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, maar stralen ook een tijdloze elegantie uit die perfect past in elke interieurstijl. Onze eigen ervaring met Edilkamin […] Lees verder »

De meest verkochte pelletkachels van 2022/2023

Met de winter voor de deur, wordt het hoog tijd om te kijken naar de verwarmingsoplossingen die jou en je huis warm gaan houden. Vorig jaar waren er enkele opmerkelijke pelletkachelmodellen die de harten van velen hebben veroverd en hun plek hebben verdiend als best verkochte verwarmingstoestellen. In dit artikel willen we die toonaangevende pelletkachelmodellen van 2022/2023 in de schijnwerpers […] Lees verder »

De stilste keuze: pelletkachel geluid onder controle

Pelletkachels hebben een indrukwekkende reputatie opgebouwd vanwege hun vermogen om op een duurzame en milieuvriendelijke manier warmte te leveren. Ze gebruiken samengeperste houtpellets als brandstof, wat een hernieuwbare bron is die weinig uitstoot genereert in vergelijking met traditionele brandstoffen. Bovendien bieden ze een ongeëvenaarde warmtebron die zowel efficiënt als kosteneffectief is. Het is geen wonder dat steeds meer huiseigenaren zich […] Lees verder »

Pelletkachel onderhoud in de zomer: Tips om je kachel in topconditie te houden voor het volgende stookseizoen

Het einde van het stookseizoen betekent niet alleen het einde van de koude wintermaanden, maar ook het einde van de gezellige en warme avonden bij het vuur. Hopelijk heb je de afgelopen maanden veel warmte en plezier beleefd aan het stoken van je pelletkachel. Maar nu het stookseizoen ten einde loopt, is het tijd om je kachel een welverdiende pauze […] Lees verder »

Het stookadvies van de Vlaamse overheid: warm én verantwoord stoken

Niets is zo gezellig als een knisperend haardvuur tijdens koude winteravonden. Maar wist je dat houtkachels en open haarden zorgen voor luchtvervuiling en gezondheidsproblemen? Gelukkig heeft de Vlaamse overheid een stookadvies opgesteld om verantwoord te stoken. In deze blog lees je hoe je jouw huis op een warme en verantwoorde manier kan verwarmen. Direct de actuele fijnstofconcentraties zien in jouw […] Lees verder »

De pelletpremie van de FOD Economie: alles wat je wilt weten.

De stijging van de pelletkosten heeft veel eigenaren van pelletkachels bezorgd gemaakt. Maar gelukkig is er sinds februari 2023 een pelletpremie van € 250 beschikbaar gesteld door de federale overheid (FOD Economie) om deze extra kosten te compenseren. Wij vertellen je hier graag meer over en leggen je stap voor stap uit hoe je de pelletcheque kunt aanvragen. Voorwaarden om […] Lees verder »

Zo veel pelletkachel vermogen heeft u nodig.

Bent u op zoek naar een pelletkachel of wilt u meer weten waar u op moet letten bij een pelletkachel kopen? Een van de eerste en belangrijkste vragen is hoogstwaarschijnlijk hoe veel pelletkachel vermogen u nodig heeft om uw kamer te verwarmen. Dit bepaald namelijk in grote mate het prijskaartje en het assortiment. Veel mensen denken dat ze een kachel […] Lees verder »

Pelletkachel schoonmaken: zo doe je dat!

Een pelletkachel is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, maar net als elk ander apparaat vereist het regelmatig onderhoud en schoonmaak om optimaal te functioneren. Als wij uw pelletkachel gratis komen plaatsen vertellen wij u alles over het pelletkachel schoonmaken en geven we ook een demonstratie. Zelf uw pelletkachel schoonmaken is echter een gemakkelijk klusje en, […] Lees verder »

Pellets voor uw pelletkachel: hier moet u op letten.

Hoe kiest u de beste pellets voor uw pelletkachel? Het kiezen van de juiste pellets is van groot belang voor de efficiëntie en prestaties van iedere pelletkachel. Het loont daarom om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende kenmerken waar u op moet letten. Het assortiment is namelijk erg groot en het is gemakkelijk om de weg kwijt te raken […] Lees verder »

10+ jaar in het vak
1350+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld