Let op: Wij zijn tot september alleen op afspraak geopend. Afspraak kan op iedere dag 7/7. Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen

De stilste keuze: pelletkachel geluid onder controle

Pelletkachels hebben een indrukwekkende reputatie opgebouwd vanwege hun vermogen om op een duurzame en milieuvriendelijke manier warmte te leveren. Ze gebruiken samengeperste houtpellets als brandstof, wat een hernieuwbare bron is die weinig uitstoot genereert in vergelijking met traditionele brandstoffen. Bovendien bieden ze een ongeëvenaarde warmtebron die zowel efficiënt als kosteneffectief is. Het is geen wonder dat steeds meer huiseigenaren zich […] Lees verder »

Pelletkachel onderhoud in de zomer: Tips om je kachel in topconditie te houden voor het volgende stookseizoen

Het einde van het stookseizoen betekent niet alleen het einde van de koude wintermaanden, maar ook het einde van de gezellige en warme avonden bij het vuur. Hopelijk heb je de afgelopen maanden veel warmte en plezier beleefd aan het stoken van je pelletkachel. Maar nu het stookseizoen ten einde loopt, is het tijd om je kachel een welverdiende pauze […] Lees verder »

Het stookadvies van de Vlaamse overheid: warm én verantwoord stoken

Niets is zo gezellig als een knisperend haardvuur tijdens koude winteravonden. Maar wist je dat houtkachels en open haarden zorgen voor luchtvervuiling en gezondheidsproblemen? Gelukkig heeft de Vlaamse overheid een stookadvies opgesteld om verantwoord te stoken. In deze blog lees je hoe je jouw huis op een warme en verantwoorde manier kan verwarmen. Direct de actuele fijnstofconcentraties zien in jouw […] Lees verder »

De pelletpremie: alles wat je wilt weten.

De stijging van de pelletkosten heeft veel eigenaren van pelletkachels bezorgd gemaakt. Maar gelukkig is er sinds februari 2023 een pelletpremie van € 250 beschikbaar gesteld door de federale overheid om deze extra kosten te compenseren. Wij vertellen je hier graag meer over en leggen je stap voor stap uit hoe je de pelletcheque kunt aanvragen. Voorwaarden om in aanmerking […] Lees verder »

Zo veel pelletkachel vermogen heeft u nodig.

Bent u op zoek naar een pelletkachel of wilt u meer weten waar u op moet letten bij een pelletkachel kopen? Een van de eerste en belangrijkste vragen is hoogstwaarschijnlijk hoe veel pelletkachel vermogen u nodig heeft om uw kamer te verwarmen. Dit bepaald namelijk in grote mate het prijskaartje en het assortiment. Veel mensen denken dat ze een kachel […] Lees verder »

Pelletkachel schoonmaken: zo doe je dat!

Een pelletkachel is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, maar net als elk ander apparaat vereist het regelmatig onderhoud en schoonmaak om optimaal te functioneren. Als wij uw pelletkachel gratis komen plaatsen vertellen wij u alles over het pelletkachel schoonmaken en geven we ook een demonstratie. Zelf uw pelletkachel schoonmaken is echter een gemakkelijk klusje en, […] Lees verder »

Pellets voor uw pelletkachel: hier moet u op letten.

Hoe kiest u de beste pellets voor uw pelletkachel? Het kiezen van de juiste pellets is van groot belang voor de efficiëntie en prestaties van iedere pelletkachel. Het loont daarom om goed geïnformeerd te zijn over de verschillende kenmerken waar u op moet letten. Het assortiment is namelijk erg groot en het is gemakkelijk om de weg kwijt te raken […] Lees verder »

10+ jaar in het vak
1150+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld