Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Bezoek onze outlet Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen

Eco Fire – specialist in pelletkachel onderhoud

Professioneel onderhoud voor uw pelletkachel: verleng de levensduur van uw apparaat.

Een pelletkachel is een duurzame, efficiënte en milieuvriendelijke oplossing voor verwarming in huis. Het is daarom niet voor niets dat steeds meer mensen overtuigd raken van de voordelen en een pelletkachel kopen. Net als bij ieder ander type kachel is echter belangrijk om regelmatig pelletkachel onderhoud uit te voeren. Veel van het onderhoud kunt u gelukkig zelf doen. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij een praktisch stappenplan ontwikkelt dat u hierbij helpt.

Ondanks dat u zelf veel kunt doen om u pelletkachel goed te onderhouden is het essentieel om uw kachel ook professioneel te laten onderhouden. Alleen zo bent u gegarandeerd van veilige verbranding, het behalen van het maximale rendement van uw kachel en een lange levensduur.

Waarom pelletkachel onderhoud belangrijk is

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren aan uw pelletkachel om de volgende redenen:

  • Het verhoogt de veiligheid: Een pelletkachel is een verbrandingsapparaat en daarom is het belangrijk om te zorgen dat het in goede staat is en geen gevaarlijke situaties veroorzaakt. Regelmatig onderhoud voorkomt problemen en verhoogt de veiligheid. Het laten onderhouden van uw schoorsteen is hier ook onderdeel van. Meer hierover kunt u lezen op de site van de Vlaamse Overheid via deze link.
  • Het verbetert de efficiëntie: Een niet goed onderhouden pelletkachel zal niet optimaal functioneren. Dit betekent dat de kachel meer brandstof nodig heeft om dezelfde hoeveelheid warmte te produceren, wat leidt tot een hoger energieverbruik en dus hogere kosten. Regelmatig onderhoud zorgt ervoor dat de kachel optimaal functioneert en energie bespaart.
  • Het verlengt de levensduur: Een goed onderhouden apparaat gaat langer mee en heeft minder snel vervanging nodig. Dit bespaart u op de lange termijn geld.

Hoe vaak onderhoud laten uitvoeren

Het is aanbevolen om elk jaar onderhoud uit te laten voeren aan uw pelletkachel, vooral als u deze intensief gebruikt. Als u de kachel minder intensief gebruikt, kunt u ervoor kiezen om elke twee of drie jaar onderhoud uit te laten voeren. Het maakt daarbij niet uit of u een gewone of inbouw pelletkachel heeft.

Pelletkachel onderhoud

Zo voeren wij een professionele onderhoudsbeurt uit:

Uw jaarlijkse onderhoudsbeurt is een stuk uitgebreider dan het werk dat u zelf doet. Wij halen namelijk de hele kachel uit elkaar om ieder onderdeel te inspecteren en schoon te maken. Alleen zo bent u er zeker van dat uw pelletkachel veilig en efficiënt brandt. Wat wij precies doen tijdens de onderhoudsbeurt vertellen wij graag:

Reiniging

Tijdens het pelletkachel onderhoud wordt de kachel grondig schoongemaakt, inclusief de verbrandingskamer, de brand stofbak en de schoorsteen. Wij verwijderen eventuele verontreinigingen en stof die de prestaties van de kachel negatief kunnen beïnvloeden.

Inspectie

Tijdens het onderhoud wordt de kachel grondig geïnspecteerd op eventuele problemen of defecten, zoals lekkages, gebroken onderdelen en slijtage. Dit zorgt ervoor dat eventuele problemen op tijd worden opgelost. Door tijdig versleten onderdelen te vervangen voorkomt u de kans op dure reparaties en zorgt u voor een langere levensduur van uw pelletkachel.

Onderhoud van de brandstoftoevoer

Onze monteur zal de brandstoftoevoer inspecteren en eventuele problemen oplossen, zoals verstoppingen of klemmen. Ook zal hij tijdens het pelletkachel onderhoud de brandstoftoevoer opnieuw afstellen om ervoor te zorgen dat deze optimaal werkt en de kachel het maximale rendement behaalt.

Controle op de verbranding

Onze technicus zal de verbranding controleren en verbeteren door aanpassingen te doen aan de luchttoevoer en verbrandingsinstellingen. Dit zorgt voor een optimale verbranding, waardoor de kachel efficiënter en milieuvriendelijker is.

Plan uw pelletkachel onderhoud tijdig in

U kunt altijd bellen of mailen voor een reparatie of jaarlijks onderhoud. Vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer, type pelletkachel en wanneer het beste voor u past dat er iemand langskomt bijvoorbeeld van 9 tot 12 uur of in het weekend. Wij proberen hier zo goed mogelijk rekening mee te houden. Als tip willen wij u meegeven om het onderhoud tijdig in te plannen en niet te wachten tot het stookseizoen weer gaat beginnen. 

+32 487 404 146

pelletkachel@eco-fire.be

Naam(Vereist)
Adres
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
10+ jaar in het vak
1500+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld