Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen
DEZE MAAND!
ALLES 10% KORTING

Pelletkachel onderhoud in de zomer: Tips om je kachel in topconditie te houden voor het volgende stookseizoen

Het einde van het stookseizoen betekent niet alleen het einde van de koude wintermaanden, maar ook het einde van de gezellige en warme avonden bij het vuur. Hopelijk heb je de afgelopen maanden veel warmte en plezier beleefd aan het stoken van je pelletkachel. Maar nu het stookseizoen ten einde loopt, is het tijd om je kachel een welverdiende pauze te geven. En door te zorgen dat het in topconditie blijft, ben je verzekerd van vele gezellige avonden bij het vuur in de toekomst

Door nu wat tijd te besteden aan onderhoud en schoonmaken, kun je ervoor zorgen dat je pelletkachel in topconditie blijft en klaar is voor de volgende keer dat je hem nodig hebt. Wij helpen je hier graag bij en geven je een aantal tips om je pellet kachel in goede staat te houden tijdens de periode dat je deze niet gebruikt.

Ontdek onze essentiële tips voor het onderhouden van je pelletkachel en verleng de levensduur van jouw investering!

  1. Maak de pellet kachel schoon

De eerste stap om je kachel in goede staat te houden, is om deze grondig schoon te maken. Dit omvat het reinigen van het interieur, zoals de brander, de uitlaat, en het glas van de deur. Verwijder alle asresten en vuil, zodat de kachel er weer als nieuw uitziet en klaar is voor het volgende stookseizoen.

  1. Onderhoud en reparatie

Tijdens het schoonmaken is het ook een goed moment om te controleren of er onderdelen vervangen moeten worden, of om een professionele onderhoudsbeurt in te plannen. Door preventief onderhoud en reparatie uit te voeren, kun je voorkomen dat kleine problemen uitgroeien tot grote en dure reparaties.

  1. Opslag van pellets

Als je nog pellets over hebt van het stookseizoen, is het belangrijk om deze op de juiste manier op te slaan. Pellets moeten op een droge en koele plaats worden bewaard om vocht en schimmelvorming te voorkomen. Het is ook belangrijk om de pellets in de originele verpakking te bewaren en deze goed af te sluiten.

  1. Afsluiten van de pelletkachel

Wanneer je de kachel niet meer gebruikt, is het belangrijk om deze af te sluiten. Dit omvat het uitschakelen van de stroomtoevoer en het sluiten van de luchttoevoer. Dit voorkomt dat er onnodig stof en vuil in de pelletkachel terechtkomt en helpt ook om de pelletkachel in goede staat te houden.

  1. Servicebeurt inplannen

Een servicebeurt is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je pelletkachel in topconditie blijft en efficiënt blijft werken. Tijdens een servicebeurt wordt de kachel grondig schoongemaakt en gecontroleerd op eventuele problemen. Wij zullen de kachel demonteren, reinigen en opnieuw in elkaar zetten om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed werken en er geen verstoppingen of andere problemen zijn.

Door je pelletkachel goed te onderhouden en regelmatig een servicebeurt in te plannen, kan je er zeker van zijn dat deze in goede staat blijft en efficiënt blijft werken. Bovendien zal dit ook de levensduur van verlengen en eventuele reparatiekosten verminderen. Dus als je nog geen servicebeurt hebt ingepland, is het nu het juiste moment om dat te doen! Neem hier contact met ons op.

Nog vragen? Ons team staat voor je klaar!

Hopelijk heeft deze blog je geholpen om jouw pelletkachel in goede staat te houden, zodat je er volgend stookseizoen weer optimaal van kunt genieten! Vergeet niet dat wij je ook graag helpen bij onderhoud, vragen en reparatie. Onze ervaren monteurs staan altijd voor je klaar om een servicebeurt in te plannen. Zo kun je zonder zorgen genieten van een warme huis tijdens de wintermaanden.

Wist je dat wij ook een breed assortiment aan pelletkachels en bijbehorende accessoires aanbieden? Neem gerust een kijkje op onze website of kom eens langs in onze showroom. Onze experts staan voor je klaar om u te voorzien van persoonlijk advies en antwoord te geven op al je vragen. Zo maken we samen het stookseizoen nog aangenamer!

10+ jaar in het vak
1350+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld