Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Bezoek onze outlet Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen
Deze maand 10% korting op alle kachels inclusief plaatsing. 20% korting indien u de kachel zelf plaatst
DEZE MAAND!
ALLES 10% KORTING

Een pellet kachel in huis: wat te verwachten

Het idee van een pelletkachel in huis roept vaak vragen op over het dagelijkse beheer en onderhoud. Laten we eens kijken naar wat je werkelijk kunt verwachten, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen over het kopen van een pelletkachel voor jouw woning

Gemakkelijk gebruik: Een van de grootste voordelen van pelletkachels is het eenvoudige gebruik. Het ontsteken van de warmtebron is net zo eenvoudig als het indrukken van een knop. De meeste pelletkachels zijn uitgerust met automatische ontstekingssystemen, waardoor je niet hoeft te jongleren met lucifers of aanmaakhout. Met een druk op de knop komt de warmte op gang, waardoor je snel en moeiteloos kunt genieten van een comfortabele temperatuur in huis.

Minimaal onderhoud: In vergelijking met sommige traditionele verwarmingssystemen vereist een pellet kachel minimaal onderhoud. Het reservoir voor houtpellets moet regelmatig worden bijgevuld, afhankelijk van het dagelijks gebruik, maar dit is een eenvoudige taak die snel kan worden uitgevoerd. Daarnaast is periodiek onderhoud nodig, zoals het reinigen van de brander en de aslade. Gelukkig hebben veel moderne pelletkachels zelfreinigende functies die het onderhoud tot een minimum beperken.

Handige opslag van brandstof: Pellets zijn compact en gemakkelijk op te slaan. In vergelijking met het sjouwen van houtblokken of het manoeuvreren met olievaten, zijn zakken met pellets handzaam en nemen ze weinig ruimte in beslag. Dit maakt het bijvullen van de voorraad een moeiteloze taak, en je hebt altijd een voorraad brandstof bij de hand voor onverwachte koude dagen.

Geluidsarme werking: Een andere geruststellende eigenschap van pelletkachels is hun stille werking. Vergeleken met knetterende open haarden of lawaaierige ventilatoren, produceren pelletkachels over het algemeen weinig geluid. Dit draagt bij aan een rustige en ontspannen sfeer in huis, zonder storende achtergrondgeluiden die afbreuk doen aan je comfort.

Pelletbijvulling: De frequentie van pelletbijvulling is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het pelletreservoir van je kachel, de ingestelde temperatuur, en hoe vaak je de kachel gebruikt. Over het algemeen kan een goed gevuld reservoir variëren van enkele uren tot meerdere dagen voordat bijvulling nodig is. Moderne pelletkachels, zoals bijvoorbeeld deze inbouw pelletkachels, hebben vaak automatische systemen die je op de hoogte stellen wanneer het tijd is om bij te vullen, waardoor het proces nog eenvoudiger wordt.

Geurcontrole: Een veelvoorkomende zorg is of pelletkachels een onaangename geur in huis kunnen verspreiden. Gelukkig is dit zelden het geval. Hoogwaardige houtpellets zijn gemaakt van schoon zaagsel en houtafval, en ze produceren doorgaans weinig tot geen geur tijdens het verbrandingsproces. Een lichte houtgeur zou kunnen optreden bij de eerste paar keren dat je de kachel gebruikt, maar dit verdwijnt meestal snel. Het is essentieel om kwalitatieve pellets te gebruiken en ervoor te zorgen dat de kachel regelmatig wordt schoongemaakt om ongewenste geuren te voorkomen.

Onderhoud en Reiniging: Om ervoor te zorgen dat je pallet kachel optimaal blijft presteren en geurproblemen worden voorkomen, is regelmatig onderhoud en reiniging cruciaal. Verwijder asresten en reinig de verbrandingskamer volgens de instructies van de fabrikant. Sommige pelletkachels hebben zelfreinigende mechanismen die het onderhoud nog verder minimaliseren. Door dit eenvoudige onderhoud te handhaven, behoud je niet alleen een schone verbranding, maar voorkom je ook eventuele geurproblemen.

Ben je er aan toe om de knoop door te hakken en wil je een pelletkachel kopen? Bekijk dan ons ruime assortiment of neem contact met ons op zodat wij je verder kunnen helpen!

10+ jaar in het vak
1500+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld