Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Bezoek onze outlet Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen
DEZE MAAND!
ALLES 10% KORTING

Pelletkachel schoonmaken: zo doe je dat!

Een pelletkachel is een efficiënte en milieuvriendelijke manier om uw huis te verwarmen, maar net als elk ander apparaat vereist het regelmatig onderhoud en schoonmaak om optimaal te functioneren. Als wij uw pelletkachel gratis komen plaatsen vertellen wij u alles over het pelletkachel schoonmaken en geven we ook een demonstratie. Zelf uw pelletkachel schoonmaken is echter een gemakkelijk klusje en, als u het regelmatig doet, neemt het niet veel tijd in beslag. Toch is het belangrijk om op een paar punten te letten en een routine te krijgen in de stappen.

Pelletkachel schoonmaken stappenplan

Om het schoonmaken van uw pelletkachel gemakkelijk te maken hebben wij een eenvoudig te volgen stappenplan ontwikkeld:

  1. Zorg ervoor dat de kachel is uitgeschakeld en afgekoeld voordat u begint met schoonmaken. Dit is om ongelukken te voorkomen.
  2. Verwijder de as uit de aslade onderaan de kachel. Dit kan worden gedaan met een asstofzuiger of een aslepel. Zorg ervoor dat u de aslade regelmatig leegt om te voorkomen dat de as zich ophoopt.
  3. Maak de binnenkant van de kachel schoon met een zachte borstel of een stofzuiger met een zachte borstel. Dit helpt om stof en roet te verwijderen. Let op dat u geen water gebruikt bij het schoonmaken van de binnenkant van de kachel, dit kan namelijk leiden tot elektrische problemen of roestvorming.
  4. Maak de buitenkant van de kachel schoon met een milde zeepoplossing en een vochtige doek. Zorg ervoor dat u geen water op de elektrische componenten gebruikt en deze droog houdt.

    De volgende stappen hoeft u niet na iedere in gebruik name door te lopen. Echter is het wel belangrijk deze periodiek uit te voeren voor het grondige werk bij het pelletkachel schoonmaken.
  5. Controleer de afvoerpijp en de ventilatieopeningen regelmatig op verstoppingen. Als de afvoerpijp verstopt is, kan dit leiden tot een slechtere prestatie van de kachel. Gebruik een stofzuiger of een flexibele haak om verstoppingen te verwijderen.
  6. Controleer de luchttoevoeropeningen en -kanalen regelmatig op stof- en roetaccumulatie. Gebruik een stofzuiger of een borstel om deze openingen schoon te maken.
  7. Controleer de kachel op lekkages of andere problemen. Als er problemen zijn met de kachel, neem dan contact op met ons op voor reparatie.
  8. Laat één keer per jaar uw pelletkachel professioneel onderhouden. De kachel wordt dan volledig uit elkaar gehaald om alle onderdelen te controleren en te reinigen. Dit helpt om de kachel efficiënter te laten werken en te verlengen de levensduur. Laat ook uw schoorsteen professioneel reinigen om brandgevaar te beperken.

De pelletkachel schoonmaken is een belangrijk onderdeel van het zorgen voor uw apparaat. U voorkomt hiermee problemen en verlengt de levensduur aanzienlijk. Zorg er daarom voor dat u (minstens) de eerste vier stappen van het pelletkachel schoonmaken stappenplan voor of na ingebruikname doorloopt. Merkt u tijdens het onderhouden dat er problemen zijn of heeft u het gevoel dat de kachel niet meer efficiënt brandt? Neem dan altijd zo snel mogelijk contact met ons op om grotere problemen te voorkomen.

Pelletkachel schoonmaken
10+ jaar in het vak
1500+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld