Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen
DEZE MAAND!
ALLES 10% KORTING

Een pelletkachel schouw: zo doe je het goed!

Als je overweegt om de warmte van een pelletkachel in huis te halen en je beschikt reeds over een bestaande schouw, dan heb je geluk! Een bestaande schouw kan een uitstekende locatie zijn om je nieuwe pelletkachel te installeren. Alvorens een beslissing te nemen, zijn er wel een paar belangrijke zaken die je moet overwegen. In deze blog zullen we alle mogelijkheden bespreken voor het gebruiken van een pelletkachel schouw, inclusief het aanpassen van een bestaande schouw en de mogelijkheden van het kopen van een nieuwe schouw.

1. Kan je een pelletkachel in je bestaande schouw plaatsen?

Over het algemeen is het antwoord ja! Een bestaande schouw kan doorgaans worden aangepast om plaats te bieden aan een pelletkachel. Dit is goed nieuws, want het kan tijd en geld besparen in vergelijking met de installatie van een geheel nieuwe schoorsteen. Heb je reeds een inbouw gashaard of een inbouw houtkachel haard in je bestaande schouw zitten? Dan is het goed mogelijk om deze te verwijderen en er een nieuwe inbouw pelletkachel in te plaatsen. In de meeste gevallen zijn er maar beperkte aanpassingen nodig en, als de afmetingen goed zijn, sluit de inbouw pelletkachel naadloos aan op je bestaande schouw.

bestaande schouw pelletkachel

2. Welke aanpassingen zijn nodig?

Als je jouw pelletkachel in een bestaande schouw wilt plaatsen, zijn er enkele aanpassingen waar je rekening mee moet houden:

3. Kan je een nieuwe schouw aanschaffen voor je pelletkachel?

Indien je bestaande schouw niet geschikt is voor een pelletkachel, of als je simpelweg een nieuwe schouw verkiest, dan is dit zeker mogelijk! Er zijn verschillende soorten schouwen beschikbaar, variërend van klassieke bakstenen schouwen tot moderne metalen ontwerpen. Hier zijn enkele zaken waarop je moet letten bij het kiezen van een nieuwe schouw:

4. Handige adviezen en tips

inbouw pelletkachel

Het plaatsen van een pelletkachel in je bestaande schouw kan een uitstekende manier zijn om je huis warm en gezellig te houden tijdens de koude wintermaanden. Met de juiste aanpassingen en zorgvuldige planning kan je snel genieten van de voordelen van een pelletkachel. Vergeet niet om alle mogelijkheden te overwegen en advies in te winnen bij professionele pelletkachel winkel, zoals Eco Fire, om ervoor te zorgen dat je pelletkachel veilig en efficiënt werkt.

10+ jaar in het vak
1350+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld