Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Bezoek onze outlet Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen
DEZE MAAND!
ALLES 10% KORTING

De pelletpremie van de FOD Economie: alles wat je wilt weten.

De stijging van de pelletkosten heeft veel eigenaren van pelletkachels bezorgd gemaakt. Maar gelukkig is er sinds februari 2023 een pelletpremie van € 250 beschikbaar gesteld door de federale overheid (FOD Economie) om deze extra kosten te compenseren. Wij vertellen je hier graag meer over en leggen je stap voor stap uit hoe je de pelletcheque kunt aanvragen.

Voorwaarden om in aanmerking te komen voor de pelletpremie

Om in aanmerking te komen voor de premie moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Ten eerste moet de woning hoofdzakelijk worden verwarmd met pellets. Daarnaast mogen de aanvragers geen stookoliecheque of federale gaspremie ontvangen. Ten slotte moet er minimaal 500 kg pellets zijn besteld tussen 1 juni 2022 en 31 maart 2023. De pellets moeten ook in bulk worden geleverd per blaaswagen of op palletten.

Kritiek op de voorwaarden.

Hoewel de pelletpremie een positieve stap is, klagen sommige eigenaren van pelletkachels dat de voorwaarden te streng zijn en ze daardoor geen recht hebben op de premie. Een veel gehoorde klacht is dat mensen niet aan de voorwaarde voldoen om 500 kg pellets in één keer te kopen. Niet iedereen heeft immers de opslagcapaciteit of financiële ruimte om een dergelijke bestelling te doen.

Pelletpremie

Onze tip: bekijk met je pellet leverancier of het mogelijk is om gespreide betalingen af te spreken en/of de bestelling in delen af te laten leveren. Zo kun je alsnog voldoen aan de voorwaarden!

Stappenplan voor het aanvragen van de pelletpremie:

Stap 1: Zorg ervoor dat jouw huis wordt verwarmd met pellets in bulk en dat je tussen 1 juni 2022 en 31 maart 2023 minimaal 500 kg pellets hebt gekocht van een bedrijf via een blaaswagen of op paletten.

Stap 2: Controleer of je voldoet aan de voorwaarden om de pelletpremie van FOD Economie te ontvangen. Je moet hoofdzakelijk met pellets verwarmen, geen verwarmingstoelage van 300 euro (stookolie/propaan) hebben ontvangen en het basispakket gas of het sociaal tarief voor gas niet hebben ontvangen.

Stap 3: Vul het juiste aanvraagformulier in. Er zijn twee soorten formulieren, afhankelijk van jouw type woning: aanvraagformulier type A voor individuele woningen en aanvraagformulier type B voor woningen in mede-eigendom. Je kan het formulier online invullen of op papier.

Stap 4: Verstuur jouw aanvraag voor 30 april 2023 online of per aangetekende zending naar het volgende adres:

FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie
Algemene Directie Energie – Cel Pelletpremie 250 euro
Koning Albert II-laan 16 1000 Brussel

Zorg ervoor dat je de volgende gegevens hebt:

Als je een individuele woning hebt, voeg dan de volgende documenten toe:

Daarnaast hebben ze wat persoonlijke gegevens van je nodig, zoals je rijksregisternummer, bankrekeningnummer, en het ondernemingsnummer (KBO-nummer) van jouw leverancier. En als je in een flatgebouw woont, hebben ze ook het ondernemingsnummer (KBO-nummer) van het mede-eigendom nodig.

Stap 5: Wacht op de bevestiging van jouw aanvraag en de uitbetaling van de premie. Online aanvragen is de snelste manier om de premie te ontvangen.

Nog geen pelletkachel?

De pelletpremie maakt het nu nog aantrekkelijker om de stap te nemen om te kiezen voor een pelletkachel als primaire verwarmingsmethode. Als je voor 31 maart een bulk aankoop doet van 500 kilo pellets kun je zelfs dit stookseizoen nog aanspraak maken op de pelletcheque! Wacht daarom niet langer en bekijk ons ruime assortiment van onder andere inbouw pelletkachels. Wij informeren je graag over de mogelijkheden en verzorgen ook nog eens gratis installatie!

10+ jaar in het vak
1500+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld