Beste klant, in verband met de feestdagen zijn wij gesloten van 25 december tot en met 3 januari. Wij wensen u warme feestdagen toe!
Bezoek onze outlet Tips & Nieuws Vaak gestelde vragen Onderhoud
Klanten geven ons een 9.2! lees alle beoordelingen
Deze maand 10% korting op alle kachels inclusief plaatsing. 20% korting indien u de kachel zelf plaatst
DEZE MAAND!
ALLES 10% KORTING

Zo veel pelletkachel vermogen heeft u nodig.

Bent u op zoek naar een pelletkachel of wilt u meer weten waar u op moet letten bij een pelletkachel kopen? Een van de eerste en belangrijkste vragen is hoogstwaarschijnlijk hoe veel pelletkachel vermogen u nodig heeft om uw kamer te verwarmen. Dit bepaald namelijk in grote mate het prijskaartje en het assortiment.

Veel mensen denken dat ze een kachel willen met veel vermogen, maar dat is niet altijd de beste keuze. Als u namelijk kiest voor een kachel met te veel vermogen dan verbruikt hij veel meer pellets en elektriciteit dan nodig. Daarnaast wordt de ruimte snel erg warm en krijgt u het gevoel in een sauna te zitten! Het is daarom erg belangrijk om van tevoren goed na te denken over hoe veel pelletkachel vermogen u nodig heeft om uw ruimte te verwarmen. Hoe u hier gemakkelijk achter komt vertellen we graag.

De isolatiewaarde van uw kamer

Laten we eerst kijken naar de isolatie van de kamer. Er zijn drie verschillende niveaus van isolatie: goed geïsoleerd, matig geïsoleerd en slecht geïsoleerd.

Hoe kun u nagaan hoe geïsoleerd uw ruimte is? Dit kunt u doen door te kijken naar de isolatie in de muren, ramen en deuren van uw huis. Als deze goed geïsoleerd zijn dan is de kans groot dat de kamer ook goed geïsoleerd is. Ook kunt u kijken naar uw gasverbruik en of de ruimte goed de warmte vasthoudt nadat de verwarming is uitgeschakeld. Dit zijn allemaal indicatoren die u kunt gebruiken om te bepalen hoe veel pelletkachel vermogen u nodig heeft. 

De oppervlakte van uw kamer

Nu we weten hoe geïsoleerd de kamer is, kunnen we de oppervlakte berekenen. De oppervlakte van de kamer kun je berekenen door de lengte en de breedte te vermenigvuldigen met de hoogte van de kamer. Bijvoorbeeld, een kamer van 4 meter breed, 5 meter lang en 2,5 meter hoog, heeft een volume van 50 m3.

Bereken uw pelletkachel vermogen

Als je het te verwarmen oppervlakte en de isolatiewaarde van de te verwarmen kamer weet heb je alles om uit te rekenen hoe veel kW uw pelletkachel nodig heeft. Als stelregel kunnen we het volgende zeggen:

Per 25 m3 heeft u 1 kW vermogen nodig. Om ervoor te zorgen dat de kachel niet continu op het maximale vermogen draait is het daarbij goed om, afhankelijk van de isolatiewaarde, 1, 2 of 4 kW extra te rekenen.

Laten we een aantal voorbeelden bekijken:

Hulp nodig?

Als u alle stappen heeft gevolgd dan heeft u een goede indicatie van hoeveel pelletkachel vermogen u nodig heeft. In ons assortiment kunt u nu gemakkelijk bekijken welke modellen passen bij uw wensen. Bent u echter  niet geheel zeker van het vermogen of wilt u graag advies voordat u een pelletkachel gaat kopen? U bent altijd van harte welkom in onze toonzaal of neem telefonisch contact met ons op.

Pelletkachel vermogen
10+ jaar in het vak
1500+ kachels geplaatst
200+ kachels op stock
9.2/10 beoordeeld